Foto Daan in Atelier.
Daniëlle

Mijn kunst laat zien wie ik ben en waar ik van droom. Door de noodzaak om iets uit te drukken maar er geen woorden voor te hebben ontstaan er beelden, vormen en verhalen op het doek. Ik begin meestal zonder vooropgezet plan. Een werk begint met chaos en krijgt gaandeweg energie, kleur, fantasie, kracht en verrassing mee. Door te schilderen en te scheppen vallen zaken op hun plek. Kunst maken is mijn tweede natuur waarin ik me constant ontwikkel. Een ontwikkeling die nooit stopt en die ik graag deel met anderen.

Knutselen, tekenen en bouwen

Mijn jeugd bracht ik grotendeels door in de Betuwe; om precies te zijn in Beusichem, een klein dorpje aan de lek. Met de kinderen uit het dorp speelden we buiten wanneer het kon: hutten bouwen, paardrijden en struinen langs de Lek. Als ik niet naar buiten kon hield ik me bezig met knutselen, tekenen en bouwen met spullen die in huis voor handen waren. Het was voor niemand een verrassing dat ik na de havo naar de kunstacademie wilde. Maar eerst wilde ik reizen. Naast kunst maken, is reizen mijn andere grote liefde. Na mijn havo eindexamen reisde ik een maand door Europa met een vriendin.   

Kunstacademie

Ik ging studeren aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Mijn studententijd was heerlijk. De vrijheid van op mezelf wonen, nieuwe mensen leren kennen, door de stad dwalen. En dan ook nog een studie doen waarin ik me mocht bezighouden met verschillende materialen en kunstvormen. Ik koos daarom ook uiteindelijk voor Monumentale Vormgeving waarin het creëren met verschillende materialen in de uitlopende disciplines centraal stond en studeerde af in 1993.

Reizen

De liefde voor het reizen, overleefde mijn studententijd. Zo reisde ik met een vriendin naar een kibboets in Israël en verkende ik met mijn man Jan Willem een deel van India en later Indonesië. We woonden een jaar in Keulen en verhuisden in 1995 naar Freising in Zuid Duitsland  waar Jan Willem brouwerijtechnologie ging studeren aan de universiteit. Ik werkte ondertussen als beeldend kunstenaar, sloot me aan bij een kunstenaarscollectief en had een baan op het vliegveld. Onze ‘Beierse periode’ was prachtig. We hebben veel gezien en geleerd en bijzondere mensen ontmoet.

Terug naar Nederland

In 2001 keerden we terug naar Nederland en vestigden ons in de bollenstreek. Onze zoon Jibbe werd geboren in 2003. Ik volgde een grimeursopleiding in Hilversum die ik in 2005 afrondde. Als grimeur werkte ik onder andere mee aan de film Ver van familie van Marion Bloem, de film Blind van Tamar van den Dop en televisieprogramma Het Sinterklaasjournaal. In de drukte van gezin en werk verdween de kunst een beetje naar de achtergrond.

Eindbestemming Zuid-Limburg

In 2006 verhuisden we naar Zuid-Limburg en werd onze tweede zoon Tobias in dat zelfde jaar  geboren. De kunst kriebelde intussen zo hard dat ik het niet meer kon negeren. Ik startte mijn eigen bedrijf onder de naam Atelier Daan en sloot me aan bij Werkplaats K. Twee beslissingen waarvan ik nog geen seconde spijt heb gehad. Sindsdien werk ik met veel passie aan mijn eigen kunst en geef ik workshops en cursussen voor particulieren en bedrijven.